Stailauksen näytön valmisteluja

Osana pukeutumisen neuvonnan kurssia on oleellisena osana stailauksen tekeminen asiakkaalle, joka toimii myös kurssin näyttönä. Saamme itse valita asiakkaan, jolle teemme stailauksen johonkin hänen valitsemaansa tilaisuuteen tai vaikka ihan arkiasun päivitystä. Tarkoituksena on analysoida asiakkaan vartalo ja kuunnella hänen toiveitaan ja niiden pohjalta valmistella asukokonaisuus, joka vastaa asiakkaan tarpeita.

Sain suostuteltua ystäväni asiakkaakseni, joka on saanut kutsun häihin täksi kesäksi. Istuimme taannoin yksi ilta kahvikupposen ääreen keskustelemaan ja suunnittelemaan hänen asuaan. Hänen toiveenaan oli jotain uutta ja naisellista, jotain mitä hän ei ollut ennen kokeillut. Ajatuksena oli mahdollisesti mekko tai housupuku. Meille oli tullut juuri ihania uutuus haalaripukuja liikkeeseemme ja ehdotin, että miltäs sellainen vaihtoehto kuulostaisi ja siitä se ajatus sitten lähti! Lähdimme tavoittelemaan hänelle täydellistä haalariasua, sillä ystävälläni ei ollut vielä yhtäkään sellaista.
Hänen toiveenaan oli myös käytännöllisyys, eli se ei saanut olla liian juhlava, että sopisi myös eri kenkien tai asusteiden kanssa käytettäväksi hillitympiinkin tilaisuuksiin.

Ystäväni on ruumiinrakenteeltaan todella atleettinen ja halusimmekin korostaa sitä asua valitessa. Pituutensa puolesta hän kantaisi mahdollista haalariasua kunnialla! Väritoiveena hänellä oli tumma. Hän on vaaleahiuksinen ja hän itse henkilökohtaisesti viihtyy värikkäissä vaatteissa, mutta halusi tälläkertaa elegantin ja hillityn tumman sävyisen asun.

Olin tehnyt pientä ajatustyötä jo ennen tulevaa harkkavuoroani Bikbokilla ja minulla oli jo pieni aavistus, mitä lähden ystävälleni etsimään.

Kommentit

Suositut tekstit