Villavaltakunta Galleria Levolassa

Viime viikko meni todella nopeasti taidenäyttelyn rakentamisen tunnelmissa Galleria Levolassa. Olin itse paikalla maanantaina ja tiistaina, sen jälkeen Kaisa-Leena ja äiti hoitivat rakentamisen loppuun. Alku on aina takkuilevaa, mutta kun saimme jutun juuresta kiinni, hommat alkoivat luistamaan. Työskentely-ympäristönä Galleria Levola on niin ihanan tunnelmallinen, että näyttelyn rakentaminen ei edes tuntunut työnteolta. Samaan lumiseen aamuun oli myös varattu Perniön lehden haastattelu. Haastattelijana toimi mukava herrasmies Aku. Keskustelu oli todella rentoa ja hän sai poimittua juuri oikeat asiat äitini puheista ja vangittua tunnelman, joka välittyi hänen töistään.

Teimme näyttelyyn 3 erillaista "maailmaa". Takakammariin rakensimme Tonttulan, jossa tontut olivat omien puuhiensa parissa. Halusimme luoda sinne kotoisan ja jouluisan tunnelman. Ensimmäisenä, kun vierailija astuu Galleria Levolan tiloihin, hän näkee mystisen talvimaan. Talvimaahan sijoitimme satuhahmoja sekä talvihahmoja. Saimme luotua hallaharson sekä pienten vanupallojen kanssa ihanan mystisen talvimaiseman. Kolmas maailma sijoittui metsään. Pelasimme erisävyisten vihreiden kankaiden kanssa sekä laatikoiden, jotta saimme hahmot eri korkeuksille ja lisää syvyyttä. Kaisa-Leenalla oli valmiina hänen omassa aarreaitassaan vaikka ja mitä ihania pieniä rekvisiittoja ja hyödynsimme niitä näyttelyn esillepanossa. Metsämaailmaan sijottuivat enemmän maanläheisiä värejä omaavia hahmoja sekä metsän eläimiä.

Laitoimme myös erikseen pienen myyntipöydän, josta löytyi äidin tekemiä pieniä rintakoruja sekä kortteja. Pelkkä tunnelma Gallerialla on uskomaton ja lämmin ja se sopi enemmän kuin hyvin tunnelmaltaan ja miljööltään Viljavaltakunnan kodiksi ja se mikä lisäsi tunnelmaa entisestään oli Kaisa-Leenan herttainen glökitarjoilu kaikille vierailijoille. Vanha rakennus huokui jouluntuntua.


Kaius ja Liinus

Kaius ja Liinus

Maisa ja Meeri

Aamu ja Amalia 

Olga 
Magnus 


Kommentit

Suositut tekstit