Operaatio Kiltakoulu

Sain viimeviikolla jälleen uuden projektin opettajilta, joka sisälsi tällä kertaa julisteen tekoa ja sosiaalisenmedian ilmeen luomista (blogibanneri ja kuva facebookiin). TämänKIN projektin ohjeet olivat aika pitkälti "vapaat kädet", vähän värimaailmaan sain vinkkejä, mutta muuten sain soveltaa.

Mikä operaatio tämä siis on? Kiltakoulu järjestää kilpailun, jossa kilpaillaan digitaalisella osaamisella esim. oppimispäiväkirja blogilla, digi-CV:llä tai vaikkapa YouTube-kanavalla, kunhan oma osaamisesi ja oppimisesi käyvät sieltä ilmi.

Aluksi inspiraatio oli aivan hukassa ja aloittaminen tuntui todella vaikealta, kun idea ei vain tuntunut tipahtavan kuin taivaasta. Pelkästään otsikon keksiminen tuntui tuottavan harmaita hiuksia, mutta ei auttanut muu kuin aloittaa inspiraation etsiminen.

Ensimmäinen työ oli suoraan sanottuna kökkö. Se oli puolessa tunnissa kyhätty sekasorto johon en itsekkään ollut tyytyväinen. Minulla meni jonkin aikaa, että ajatus pääsi aluilleen kunnolla. Minua harmittaa, kun menin poistamaan sen ihan ensimmäisen version, joten tänne sitä en pysty laittamaan.
Idean saatuani aloin hikihatussa tuhtamaan luonnoksia ja sitä mukaan kun luonnokset valmistuivat, aloin siirtämään niitä koneelle ja sommittelemaan niitä illustratorissa paikoilleen. Työ kuulosti paljon nopeammalta , kuin mitä loppujen lopuksi olikaan. Piirsin ja luonnostelin ensin pikkukuvat käsin, jonka jälkeen vasta siirryin valopöydälle parantelemaan jälkeä.Tämän jälkeen kuvasin kuviot ja siirsin Image Tracella kuvat illustratoriin ja aloin sommitella niitä näytöllä tekstin kera. Teksti minulla oli valmiina (saatu opettajilta), mutta sitäkin piti vähän muutella.
Suurin työ oli ehdottomasti julisteen suunnittelu, sillä minulla ei ole juurikaan yhtään kokemusta julisteen teosta. Tästä työstä tuli ehkä enemmän tiedotemainen, kuin juliste, sillä informaatiota oli todella paljon. Blogibannerista ja Facebookin kuvasta tuli todella paljon simppelimmät ja pelkistetymmät ja ne valmistuivat paljon nopeammin. Ajattelin, että Facebookkiin on mukavampi lisätä kaikki informaatio ja teksti kuvan alle. Halusin pitää molemmissa, bannerissa ja Facebookissa selkeän ja siistin linjan, joten en laittanut piirtämiäni kuvia ollenkaan näihin.
Kommentit

Suositut tekstit