FabHome valokuvausprojekti

Saimme luokkalaiseni kanssa yhteiseksi valokuvausprojektiksi upean FabHome sarjan tuotteita. Toiveena oli kuvata yritykselle fiiliskuvia nettisivuja varten. Aloitimme etsimällä inspiraatiokuvia netistä ja haimme tuotteet Salo Designista.
Ensimmäisenä työtehtävänämme oli päättää taustaseinän värit ja maalata se. Valitsimme 3 väriä: herkkä vaalea roosa, tumma viininpunainen (lilaan taittava, punajuuri) sekä Tyrskyn harmaa. Kaikki värit tulivat Tikkurilan väreistä. Aloitimme maalauksen vaalealla roosalla, jonka jälkeen oli vuorossa viininpunainen. Harmaan säästämme viimeiseksi jouluaiheisille kuvauksille.

Haastavinta itselleni oli ideoiden ja tuotteiden asettelu alkuun, sillä minulla ei ollut vielä mitään kokemusta valokuvausjärjestelyistä, joten otin tämän haasteena ja oppikokemuksena. Käytimme inspiraation lähteinä Pinterestiä sekä sisustuslehtiä ja sisustusbloggaajien sivuja.
Välillä tuntui jopa siltä, että ei olisi ikinä edes kameraa kädessä pitänyt, kun tuli niin paljon uusia toimintoja. Koulussamme on todella ammattimaiset järjestelmäkamerat ja minun tuli opetella mm aukkojen suuruudet sekä JPEG-kuvien ja RAW-kuvien erot. Näissä kuvauksissa oppi paljon sellaisia asioita, joita ei olisi edes tullut mieleen, kun pääsääntöisesti käyttää vain kännykän kameraa.

Laitan tähän alas muutamia kuvia kuvausprojektista. Alemmissa kuvissa on kuvia vain viininpunaisesta seinästä, joten lisään seuraavaan päivitykseen kuvia myös vaaleanpunaisesta, kunhan saamme kaikki kuvat viimeisteltyä.
Kommentit

Suositut tekstit